Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο βέλγος πρωθυπουργός Ελιό ντι Ρουπό και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς απέτισαν σήμερα φόρο τιμής στους τέσσερις ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών.

Μπροστά από τα λουλούδια και τα αναμμένα κεριά που έχουν τοποθετήσει οι πολίτες από το Σάββατο, οι τέσσερις ηγέτες συνομίλησαν με εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας και τον διευθυντή του μουσείου Φιλίπ Μπλοντέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όρθιοι, ο ένας δίπλα στον άλλο, ο Ολάντ, ο Ρέντσι, ο ντι Ρουπό και ο Σουλτς παρακολούθησαν την ψαλμωδία μιας προσευχής από έναν ραβίνο.

Ο Ντι Ρουπό κοντά στους συγγενείς των θυμάτων

Οι τέσσερις άνδρες μόλις είχαν συμμετάσχει σε μια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στη συνέχεια θα μετέβαιναν στη σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών που πραγματοποιείται μετά τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου ο αρχιραβίνος των Βρυξελλών Αλμπέρ Γκιγκί κατά την επίσκεψή του στο Εβραϊκό Μουσείο εξέφρασε «μεγάλη θλίψη για μια πράξη τέτοιου μίσους», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

«Μια επίθεση σε ένα μουσείο που είναι φύλακας της ιστορίας μας, της μνήμης μας και του πολιτισμού μας (…) είναι μια επίθεση εναντίον ολόκληρης της εβραϊκής κοινότητας σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

«Το πιο δραματικό είναι ότι ο δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος και μπορεί να χτυπήσει ξανά, οπουδήποτε, οποτεδήποτε», κατήγγειλε ο Γκιγκί.

Το Εβραϊκό Μουσείο αναμενόταν να ανοίξει σήμερα για το κοινό, όμως παρέμεινε τελικά κλειστό εν αναμονή νέων ερευνών από τις αρχές που αναζητούν στοιχεία για την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης