Νέες μειώσεις από την 1η Ιουλίου στις ανώτατες τιμές περιαγωγής (roaming) εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κομισιόν. Αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες, που θα θελήσουν να κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου σε άλλη χώρα, εντός των ορίων της Ε.Ε., θα έχουν έκπτωση που θα φτάνει ακόμα και στο 50% στη χρέωση τόσο για φωνητικές κλήσεις όσο και για χρήση του Mobile Internet.

Ειδικότερα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά 21% μικρότερο θα είναι το κόστος για την πραγματοποίηση διεθνών κλήσεων, από 0,24 ευρώ σε 0,19 ευρώ, ενώ το κόστος για τη λήψη κλήσεων πέφτει από τα 0,07 ευρώ ανά λεπτό σε 0,05 ευρώ ανά λεπτό. Επίσης μειώνεται το κόστος αποστολής SMS από 0,08 ευρώ σε 0,06 ευρώ, ενώ σημαντική μείωση θα υπάρξει και στη χρέωση για πρόσβαση στο Internet, από €0,45/MB σε €0,20/MB.

Επιπλέον, από την 1η Ιουλίου 2014 οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη προσφέρουν σε όσους ταξιδεύουν σε άλλο κράτος-μέλος, μια χωριστή σύμβαση περιαγωγής πριν από το ταξίδι τους και, ανά περίπτωση, θα δίνουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή να επιλέγει έναν τοπικό πάροχο στη χώρα που επισκέπτεται, για υπηρεσίες δεδομένων όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ανάγνωση ειδήσεων, τηλεφόρτωση φωτογραφιών και παρακολούθηση βίντεο στο Διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης