Νεκροί από τα πυρά ενόπλου έπεσαν τρεις άνθρωποι σε χωριό της Ελβετίας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 20.50 το βράδυ, τοπική ώρα (21.50 το βράδυ ώρα Ελλάδας) στο χωριό Νταϊγιόν (Καντόνι του Βαλέ) στο νότιο τμήμα της χώρας, με δύο ανθρώπους να οδηγούνται με τραύματα στο νοσοκομείο και τον ένοπλο να συλλαμβάνεται τραυματισμένος, έχοντας δεχτεί σφαίρα από αστυνομικό αφού πρώτα είχε απειλήσει μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας που του ζήτησαν να παραδοθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, με δεκάδες περιπολικά, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά να σπεύδουν στον συγκεκριμένο οικισμό, περίπου 100 χλμ. από την πρωτεύουσα, Γενεύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες από το τηλεοπτικό κανάλι RTS έδειχναν ανθρώπους να είναι πεσμένοι στο έδαφος, έχοντας προηγουμένως ακούσει πυροβολισμούς. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία του συλληφθέντα, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν στο πρόσωπό του έναν 30χρονο κάτοικο του χωριού.

Στην Ελβετία, ο νόμος επιτρέπει σε κάθε πολίτη ηλικίας 18 ετών και άνω να διαθέτει όπλο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας, περίπου δυο εκατομμύρια όπλα κυκλοφορούν σε περιοχές ανά την ελβετική επικράτεια, εκ των οποίων τα 240.000 δεν έχουν δηλωθεί ποτέ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης