Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας αξιωματικός της αστυνομίας, σκοτώθηκαν σήμερα σε μια βομβιστική επίθεση στο Μογκαντίσου, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση αλ Σεμπάμπ.

Αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι μια βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Αμπντικάφι Χιλόουλε Οσμάν, αξιωματικός της αστυνομίας. Από την έκρηξη ο οδηγός σκοτώθηκε, όπως επίσης και δύο αστυνομικοί συνοδοί του και τέσσερις πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλες πηγές ανέφεραν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο πλάι του δρόμου και όχι στο όχημα του προσώπου, που αποτελούσε τον στόχο της επίθεσης.

Οι Σομαλοί αντάρτες της οργάνωσης Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση περιγράφοντας τον Χιλόουλε Οσμάν ως έναν «εχθρό του Αλλάχ» ο οποίος εργαζόταν, σύμφωνα με την ίδια, για ξένες μυστικές υπηρεσίες. Η Σεμπάμπ έχει κλιμακώσει τις δολοφονίες αξιωματούχων της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες, προβαίνοντας σε επιθέσεις τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην κεντρική και τη βόρεια Σομαλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης