Μετά από κάτι λιγότερο από 10 ολόκληρες ώρες, τερματίστηκε η κατάσταση ομηρίας στο δημαρχιακό μέγαρο της βαυαρικής πόλης Ίνγκολσταντ της νότιας Γερμανίας, η οποία ξεκίνησε λίγες μόλις ώρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη στην πόλη της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, που όμως ακυρώθηκε εξαιτίας των εξελίξεων.

Λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα – ώρα Ελλάδος, ο δράστης απελευθέρωσε έναν από τους τρεις ομήρους, τον αντιδήμαρχο της πόλης Ζεπ Μίσλμπεκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Donau Kurier. Οι άλλοι δύο, μια υπάλληλος στην υποδοχή του αντιδημάρχου και άλλος ένας εργαζόμενος στον δήμο, απελευθερώθηκαν λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ – ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομική επιχείρηση διήρκησε αρκετή ώρα, μέχρι τελικά η αστυνομία να φτάσει, μετά από εισβολή της στο κτήριο, στους ομήρους και να τους απελευθερώσει, τραυματίζοντας τον δράστη.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το δημαρχιακό μέγαρο

Άποψη έξω από το Δημαρχείο όπου εξελίσσεται η ομηρία

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον δράστη να έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και να είναι τρόφιμος ψυχιατρικής κλινικής, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρελθόν παρενοχλούσε δημοτική υπάλληλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικές Αρχές της Βαυαρίας είχαν έρθει άμεσα σε επαφή με τον δράστη, όμως τα κίνητρά του ενόπλου παραμένουν σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, προς το παρόν, αδιευκρίνιστα. Το περιστατικό ξεκίνησε σήμερα κατά τις 10.00 (ώρα Ελλάδος).

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχιακό μέγαρο


Άποψη του δημαρχείου της πόλης

Σύμφωνα με το BBC, oι όμηροι βρίσκονταν στο γραφείο του δημάρχου στον πρώτο όροφο του κτηρίου ενώ η αστυνομία είχε αποκλείσει το κτήριο στήνοντας περίμετρο.

Από την αρχή, δεν υπήρξαν πληροφορίες που να συνδέουν το εν λόγω περιστατικό με την προγραμματισμένη επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ, στο πλαίσιο της προεκλογικής της καμπάνιας για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 22 Δεκεμβρίου. 

Η προεκλογική συγκέντρωση της Μέρκελ με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Χορστ Σιχόφερ, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 17.00 (τοπική ώρα).

To ρεπορτάζ του Euronews

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής – Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης