Με ανακούφιση υποδέχτηκαν τα ΜΜΕ στη Γερμανία τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας, τα οποία δρομολογούν εξελίξεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, την εκταμίευση της δόσης και την έναρξη των συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους.

Με τίτλους όπως «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξετάζουν μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» (Τagesspiegel), «Σε απόσταση αναπνοής η νέα βοήθεια για την Ελλάδα» (Tagesschau), «Φως στην άκρη του τούνελ του ελληνικού δράματος» (DW), «Άνοιξε η συζήτηση για το χρέος» (Neue Zurcher Zeitung) και «Η αμφιλεγόμενη συμφωνία τούρμπο στο χθεσινό Εurogroup» (Die Welt), τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ως θετικές τις εξελίξεις στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Το νέο στοιχείο είναι ότι τα κράτη της Ευρωζώνης -συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας- είναι έτοιμα να συζητήσουν για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Και μάλιστα, άμεσα, πριν από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Αθήνα. Μέχρι τις 24 Μαΐου η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης θα προετοιμάσει τις τεχνικές λεπτομέρειες. Πολλά όμως από αυτά είναι αντίθετα σε αυτά που επιθυμούσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προέκρινε την ψήφιση και εφαρμογή μεταρρυθμίσεων πάντα υπό την εποπτεία των θεσμών. Και μετά, ενδεχομένως, να ακολουθούσε συζήτηση για ελάφρυνση».

Πηγή: DW

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης