Ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας Σοτίρ Τσατσάροφ επιβεβαίωσε ότι θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση του αποκαλούμενου «βουλγαρικού Watergate» ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να περιμένω και δεν θα καταστήσω την εισαγγελία όμηρο των πολιτικών συμφερόντων κανενός – πόσο μάλλον να τη βάλω στο παιχνίδι των επερχόμενων εκλογών» δήλωσε σήμερα ο Τσατσάφορ, στο πρώτο δημόσιο σχόλιο από την πλευρά του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση που απασχολεί τη βουλγαρική κοινή γνώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπορίσοφ, ο οποίος προεδρεύει του GERB, ήταν ένας από τους «πρωταγωνιστές» σε μία μαγνητοφωνημένη συνομιλία που διέρρευσε την περασμένη Παρασκευή και στην οποία ο ίδιος, ο παραιτηθείς πλέον εισαγγελέας της Σόφιας Νικολάι Κοκίνοφ και ο πρώην υπουργός Γεωργίας Μίροσλαβ Νάιντενοφ συζητούν τρόπους για την παρεμπόδιση των δικαστικών διαδικασιών κατά του τελευταίου, που αντιμετώπιζε κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας.

«Η εισαγγελία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για αυτήν τη συνομιλία» δήλωσε ο Τσατσάροφ και πρόσθεσε πως αυτό που θα πρέπει να γίνει τώρα είναι να αποφασιστεί εάν τα όσα διημείφθησαν στη συγκεκριμένη συνομιλία αποτελούν «έγκλημα κατά της Δικαιοσύνης και/ή κατάχρηση εξουσίας». «Η εισαγγελία δεν μπορεί απλώς να στέκεται και να περιμένει. Θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της» υπογράμμισε ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας.

Η υπόθεση αυτή αποτελεί μόνο ένα «κομμάτι» του σκανδάλου των παράνομων μαγνητοφωνημένων συνομιλιών που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη της Βουλγαρίας. Η εισαγγελία αποκάλυψε, πρόσφατα, στοιχεία που δείχνουν ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό και αντιπρόεδρο του GERB Τσβέταν Τσβετάνοφ, έκανε μαζική χρήση ειδικών συστημάτων παρακολούθησης, παραβαίνοντας τους κανονισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε το GERB ότι στη διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνηση κατασκόπευε τους πολιτικούς και οικονομικούς του αντιπάλους. Το σκάνδαλο αυτό είχε, μάλιστα, ως αποτέλεσμα να ανεβούν κατακόρυφα οι τόνοι στην προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 12ης Μαΐου.


Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης