Επιδεινώνεται ώρα με την ώρα η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

«Ξέρω ότι τελειώνω κι όταν πέσω σε καταστολή δεν θέλω να με τοποθετήσετε στον αναπνευστήρα, είπε σε δικούς του ανθρώπους ο Πρόεδρος Κληρίδης, χθες βράδυ, λίγο πριν πέσει σε κώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γλαύκος Κληρίδης εισήχθη το πρωί της Τετάρτης στην κλινική Ευαγγελίστρια, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και χθες το βράδυ έπεσε σε κώμα.

Χαρακτηριστική για την κατάσταση της υγείας του είναι η δήλωση του προσωπικού του ιατρού, Ιωσήφ Κάσιου, χθες το βράδυ στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα ότι «η φύση έχει φθάσει στο τέλος της. Είναι 95 χρονών και έχουμε φθάσει στο τέλος, δε μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα» δήλωσε ο κ. Κάσιος.

Δηλώσεις κ. Κάσιου και Κυβερνητικού εκπροσώπου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκτίμηση ότι ο Γλαύκος Κληρίδης δεν θα καταφέρει να ανακάμψει, εξέφρασε ο ιατρός του, Ιωσήφ Κάσιος, σε νεότερη δήλωση του το μεσημέρι έξω από την κλινική «Ευαγγελίστρια».
Πρόσθεσε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ κρίσιμη, «ο Πρόεδρος είναι ήρεμος στο κρεβάτι με πολύ γαλήνια όψη, και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί πολύ».
Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, δεν έχει αντίληψη του περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος πάντα έπαιρνε μεγάλες αποφάσεις, είπε ο γιατρός Κάσιος, «έχουμε περάσει πάρα πολλά με τον Πρόεδρο και έχουμε πάρει πάρα πολύ δύσκολες αποφάσεις. Από το 1986 που είμαι γιατρός του, περάσαμε πολλά. Πάντοτε, δόξα τω Θεό, επιτυγχάναμε. Σε αυτή τη φάση όμως, είπε, δεν νομίζω να τα καταφέρουμε.

Ο ειδικός παθολόγος, Μπάμπης Νικολαΐδης, δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου «είναι μη αναστρέψιμη» και ότι έχει πέσει σε κώμα.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαίδη, η υγεία του κ. Κληρίδη επιδεινώθηκε από νεφρική ανεπάρκεια, την οποία προκάλεσε ο υψηλός διαβήτης, αλλά «η καρδιά του δουλεύει ρολόι» δήλωσε ο κ. Νικολαΐδης.

Η είδηση της ξαφνικής επιδείνωσης της κατάστασης του Γλαύκου Κληρίδη προκάλεσε συγκίνηση στους πολίτες και τον πολιτικό κόσμο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Σρι Λάνκα, ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας τού ιστορικού ηγέτη του ΔΗΣΥ και αναλόγως των εξελίξεων, δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει το πρόγραμμα του και να επισπεύσει την επιστροφή του στην Κύπρο.

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ένας άνθρωπος που σφράγισε τη ζωή όλων μας…

Ο Γλαύκος Κληρίδης είναι ένας άνθρωπος που σφράγισε τη ζωή όλων μας καθώς και την πατρίδα μας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος μετά τη χθεσινοβραδυνή του μετάβαση στην κλινική, όπου νοσηλεύεται ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γλαύκος Κληρίδης, επισκέφθηκε εκ νέου σήμερα τον πρώην Πρόεδρο.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή του επίσκεψη στην κλινική, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «είμαι εδώ και με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στη Σρι Λάνκα για τη Σύνοδο της Κοινοπολιτείας. Ο Πρόεδρος ζήτησε να τηρείται συνεχώς ενήμερος για την εξέλιξη της υγείας του Προέδρου Κληρίδη. Βρίσκεται σε συνεχή επαφή και μέσω εμάς αλλά και απευθείας με την κα Καίτη Κληρίδου και την ιατρική ομάδα και παρακολουθεί από πολύ κοντά την όλη εξέλιξη της υγείας του.

Αντιλαμβάνεστε ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μια μακρόχρονη πολιτική σχέση με τον Πρόεδρο Κληρίδη η οποία δεν ήταν μόνο πολιτική σχέση, αλλά και μια προσωπική φιλική σχέση . Για όλους μας είναι συγκλονιστικό. Ηταν σαν πατέρας μας ο Γλαύκος Κληρίδης, δεν ήταν απλώς πολιτικός μας μέντορας, αλλά ένας άνθρωπος που σφράγισε τη ζωή όλων μας και βέβαια σφράγισε τη ζωή της ιδιαίτερης μας πατρίδας, της Κύπρου».

Ερωτηθείς αν καταβάλλονται προσπάθειες για επίσπευση της επιστροφής του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κύπρο, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υγείας του Προέδρου Κληρίδη».

Πλήθος κόσμου από το πρωί στην κλινική Ευαγγελίστρια

Από νωρίς το πρωί, την κλινική όπου νοσηλεύεται ο Γλαύκος Κληρίδης επισκέπτονται μέλη του πολιτικού κόσμου και άλλοι αξιωματούχοι, ενώ κοντά του βρίσκονται πάντα η θυγατέρα του Καίτη και ο γαμπρός του, καθώς και ο στενός του συνεργάτης, πρώην Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Παντελής Κούρος.

Στην κλινική έχουν μεταβεί από το πρωί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης, ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Γιώργος Πούφος, ο πρώην Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούττας, ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και πρώην Υπουργός Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος.

Πηγή: www.sigmalive.com

Διαβάστε επίσης Μη αναστρέψιμη η κατάσταση του Γλαύκου Κληρίδη, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, 08:12

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης