Ο νιγηριανής καταγωγής Τσούκα Ουμούνα, ηλικίας μόλις 34 ετών και ήδη εξέχον μέλος της βρετανικής Βουλής, θεωρείται το φαβορί για την ηγεσία των Εργατικών, ενώ ήδη κάποιοι τον αποκαλούν – με μία δόση υπερβολής – τον «νέο Ομπάμα».

Είναι ο σκιώδης υπουργός Επιχειρηματικότητας των Εργατικών και δηλώνει αποφασισμένος να καταρρίψει τα ταμπού του κόμματος για τη σχέση με το κεφάλαιο και την επιχειρηματικότητα. Άλλωστε, ο Ουμούνα προέρχεται από εύρωστη οικογένεια, έχει σπουδάσει σε ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια, έχει εργαστεί ως δικηγόρος-εργατολόγος αλλά και ως part time DJ. Με άλλα λόγια, δεν κινείται μεταξύ των στερεοτύπων του Βρετανού βουλευτή, ούτε καν των Εργατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουμούνα μεγάλωσε σε οικογένεια εξοικειωμένη με την εξουσία: ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του ήταν ανώτατος δικαστικός, ενώ ο πατέρας του, Bennet, ήταν επιχειρηματίας και υποψήφιος για κυβερνήτης πολιτείας στη Νιγηρία. Σκοτώθηκε, όμως, σε τροχαίο, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι δολοφονήθηκε.

Ο Ουμούνα, που γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1978, πιστεύει στην επιχειρηματικότητα, όταν αυτή δεν είναι ισοπεδωτική και δεν αφορά σε μόνο μία ολιγαρχία. Τάσσεται υπέρ της δημοσιοποίησης ονομάτων και στοιχείων επιχειρήσεων που παραβαίνουν τον νόμο και φοροδιαφεύγουν αλλά και υπέρ της δημοσιοποίησης των επιχειρηματιών που είναι πρωτοπόροι και συμβάλλουν στην οικονομία του τόπου. Το σύνθημά του είναι «στηρίξτε την τοπική οικονομία, τα καταστήματα της περιοχής σας».

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης