Ένας νεοεισερχόμενος στην πολιτική προηγείται στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Γουατεμάλα, μερικές ημέρες μετά την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο ηθοποιός Τζίμι Μοράλες θα αναδειχθεί νικητής στον πρώτο γύρο αλλά όχι με αρκετό ποσοστό ψήφων ώστε να αποφύγει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου γύρου τον Οκτώβριο.

Η εκλογική επιτροπή της Γουατεμάλας ανακοίνωσε ότι ο κεντρώος Μοράλες, 46 ετών, συγκεντρώνει ποσοστό 25,6% με καταμετρημένο το 12,66% των ψήφων, ενώ ο συντηρητικός επιχειρηματίας Μανουέλ Μπαλντισόν ακολουθεί με ποσοστό 21,2%. Κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν αναμένεται να ξεπεράσει το όριο του 50% των ψήφων που απαιτείται προκειμένου να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ότο Πέρες Μολίνα παραιτήθηκε από την προεδρία την Πέμπτη και προφυλακίστηκε καθώς ο δικαστής στον οποίο έχει ανατεθεί η υπόθεση διαφθοράς, που πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις και παρέλυσε την κυβέρνησή του, εξετάζει το εάν υπάρχουν επαρκή στοιχεία προκειμένου να του απαγγείλει κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης