Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο στη μαγείρισσα Τζούλια Τσάιλτν. Με αυτό το doodle η Google τιμά την 100η επέτειο γέννησης της πρώτης τηλεμαγείρισσας.

Η Julia Child ήταν μία Αμερικανίδα σεφ, συγγραφέας και τηλεοπτική προσωπικότητα. Γεννήθηκε σαν σήμερα 15 Αυγούστου το 1912 και πέθανε το 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι αναγνωρισμένη για τη μεταφορά της γαλλικής κουζίνας στο αμερικανικό κοινό και την απομυθοποίηση αυτής, για την άριστη γνώση της τέχνης της γαλλικής μαγειρικής και τα τηλεοπτικά της προγράμματα με τα οποία έκανε πρεμιέρα το 1963.

Η Τζούλια Τσάιλντ παρουσίασε στη μικρή οθόνη την πρώτη εκπομπή μαγειρικής. Η τηλεμαγείρισσα κατάφερε με τον ενθουσιασμό της, το χιούμορ και την εμμονή της με την τελειότητα να γίνει αγαπητή στο κοινό της και να χαρίσει αυτοπεποίθηση στις νοικοκυρές όλων των ηλικιών.

Η μεγάλη αυτή μαγείρισσα έχει αποκτήσει εκ νέου σε μια νέα γενιά νέων οπαδών μετά την αναβίωση της ιστορίας της στη μεγάλη οθόνη από τη Μέριλ Στριπ σε μια ταινία του 2009, «Julie & Julia», η οποία επικεντρώνεται στο γαστρονομικό ταξίδι ενός διπλωμάτη που θα εγγραφεί στη σχολή Cordon Bleu μαγειρικής στο μεταπολεμικό Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία δείχνει τη ζωή της σεφ Τζούλια Τσάιλντ στα πρώτα χρόνια της καριέρας της και τη ζωή της Τζούλι Πάουελ, μιας νεαρής κοπέλας από τη Νέα Υόρκη, η οποία βάζει ως σκοπό της ζωής της να μαγειρέψει και τις 524 συνταγές του βιβλίου μαγειρικής της Τσάιλντ μέσα σε 365 ημέρες. Την πρόκληση αυτή, η Πάουελ, την εξιστόρισε στο μπλογκ της, κάτι που την οδήγησε στο να εκδώσει το βιβλίο της.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης