Η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε την Τετάρτη να ενισχύσει με το ποσό των 6 δις δολαρίων τα προγράμματα χορήγησης ανθρωπιστικής βοήθειας για το έτος 2017 που προορίζονται για τους άμαχους και τους Σύρους πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης για το μέλλον της Συρίας στις Βρυξέλλες.

Η διάσκεψη οδήγησε στο να εξασφαλιστεί «μια υπόσχεση σε συλλογικό επίπεδο για το ποσό των 6 δις δολαρίων για εφέτος» διευκρίνισε ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια Χρήστος Στυλιανίδης, στην αυλαία της συνόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε «εντυπωσιακό», ο Επίτροπος συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της αλληλεγγύης μας, όμως πρέπει να προχωρήσουμε πέραν των διακηρύξεων και να υλοποιήσουμε αυτές τις υποσχέσεις».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρώτος δωρητής παγκοσμίως για τη συριακή σύρραξη, δεσμεύτηκε να εκταμιεύσει το ποσό των 1,3 δις δολαρίων για το τρέχον έτος» επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Ο ΟΗΕ, από τη μεριά του, εκτιμά ότι θα χρειαστεί το 2017 το ποσό των 8,1 δις δολαρίων για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας, εκ των οποίων τα 4,7 δις για τους Σύρους πρόσφυγες και τις κοινότητες των χωρών της περιοχής που τους υποδέχονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης