Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ επεδίωξε σήμερα να αποκλιμακώσει την ένταση με τη Ρωσία μετά τη δήλωση κορυφαίου στελέχους της γερμανικής κυβέρνησης, ο οποίος αναφέρθηκε αυτήν την εβδομάδα στον Αδόλφο Χίτλερ επικρίνοντας τη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας.

«Είναι εντελώς πέρα από κάθε αμφιβολία πως κάθε μέλος της γερμανικής κυβέρνησης έχει πλήρη επίγνωση των μεγάλων δεινών που υπέστησαν οι λαοί της Ρωσίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την τεράστια ζημιά και τις τεράστιες ακρότητες οι οποίες διαπράχθηκαν εν ονόματι της Γερμανίας» τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό είναι τόσο αυταπόδεικτο που δεν χρειάζεται καν να λέγεται» τόνισε μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, αρνούμενος να κάνει άλλα σχόλια για τις δηλώσεις που έκανε αυτή την εβδομάδα ο Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οδήγησαν στην έντονη διαμαρτυρία της Μόσχας.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας ο Σόιμπλε είχε πει μιλώντας σε μαθητές ενός σχολείου στο Βερολίνο ότι θέλει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η Ουκρανία να χρεοκοπήσει και να καταληφθεί από συμμορίες παραστρατιωτικών, κάτι που θα πρόσφερε ένα πρόσχημα στη Ρωσία να εισβάλει για να προστατεύσει τους ρωσόφωνους.

Κατόπιν αναφέρθηκε στην προσάρτηση της Σουδητίας από τον Χίτλερ το 1938, από την τότε Τσεχοσλοβακία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ξέρουμε όλα αυτά από την Ιστορία. Ο Χίτλερ χρησιμοποίησε τέτοιες μεθόδους για να καταλάβει τη Σουδητία και πολλά ακόμη εδάφη» τόνισε ο Σόιμπλε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης