Το γνωστό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Εράσμους, που φιλοξενεί φοιτητές για κάποιους μήνες σε πόλεις του εξωτερικού, εδώ και καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που μάλιστα ίσως οδηγούσαν και στη διακοπή αυτού του πολύ επικοδομητικού προγράμματος. Ευτυχώς, τα χέρια ήρθε να λύσει η πολύ γνωστή και καινοτόμα εταιρεία προφυλακτικών Durex, η οποία ανακοίνωσε πως επιθυμεί να γίνει ο επίσημος χορηγός του Εράσμους από το 2014.

Συγκεκριμένα, ο Jonathan Winter-Bloke, ανώτατο στέλεχος της Durex, δήλωσε στο BBC: «Για εμάς ήταν μια τεράστια ευκαιρία που δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε. Πρόκειται για μία από τις αγαπημένες μας ομάδες του κοινού, που πραγματικά εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία μας. Ως εταιρεία είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να γίνουμε μέρος της εικόνας του Erasmus. Καταλαβαίνουμε βέβαια πως η επιλογή μας μπορεί να “ξενίσει” κάποιους, όμως δεν θέλουμε να κοιτάμε τα αρνητικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Durex λοιπόν, θα αναλάβει περίπου το 70% των συνολικών εξόδων του προγράμματος, με αντάλλαγμα την αποκλειστική προμήθεια προφυλακτικών σε όλα τα πάρτυ Erasmus, σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης.

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτρόπη, παρά τις διαμαρτυρίες κατά της απόφασης αυτής, δείχνει αρκετά ευχαριστημένη, καθώς κατάφερε να απαλλαγεί από το τεράστιο κόστος του συγκεκριμένου προγράμματος και κυρίως εξασφάλισε τη συνέχειά του.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Με πληροφορίες από το run-away.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης