Η σχολή του Αγίου Ιωσήφ στο Upholland, κάποτε έσφυζε από παιδικές φωνές, ενώ αίθουσες και παρεκκλήσια της ήταν πλημμυρισμένα από μαθητές, σήμερα όμως οι κοιτώνες περιέχουν μόνο απομεινάρια. Η σχολή είδε την τελευταία «φουρνιά» μαθητών το 1992, γεγονός που προέκυψε από τις δεκάδες καταγγελίες γονιών για αναρίθμητες σεξουαλικές κακοποιήσεις των ιερέων στα παιδιά.

Αγάλματα θρησκευτικών προσωπικοτήτων παραμένουν στους χώρους αλλά ποτέ πια δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι μαθητές καθώς η ιστορία του πατέρα Michael Higginbotton, έχει στοιχειώσει το μέρος για πάντα καθώς ο ρασοφόρος φέρεται να κακοποίησε ένα νεαρό αγόρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από έρευνες των αστυνομικών, οι Αρχές κατέληξαν ότι πιθανόν και άλλοι ιερείς να είχαν κακοποιήσει ανήλικα παιδιά, κάτι που ποτέ όμως δεν μπόρεσαν να αποδείξουν.

Το 2008, μετά από εκστρατεία άλλων ενοριτών, ο ιερέας αποκαταστάθηκε και η καθολική επιτροπή διευθέτησε την υπόθεση από το δικαστήριο, ενώ ο ίδιος έλαβε και 35.000 δολάρια αποζημίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας Higginbottom, ποτέ δεν κατηγορήθηκε επίσημα για οποιοδήποτε αδίκημα, αλλά εξακολουθεί να απουσιάζει από το επάγγελμα.

Πηγή: dailymail.co.uk
Επιμέλεια Κειμένου: Σδράκα Βασιλική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης