Όλοι οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να αποφύγουν τις διαπραγματεύσεις που ήδη διεξάγονται και προσπαθούν να τις τραινάρουν, υποστηρίζει ο φερόμενος ως «υπουργός Εξωτερικών» της Βόρειας Κύπρου Tahsin Ertuğruloğlu στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Agency.

Σύμφωνα με τον Ertuğruloğlu το σύνολο της διαδικασίας «βασίζεται σε μια ανισότητα», υπενθυμίζοντας «τα καλά» του περιβόητου σχεδίου Ανάν του ΟΗΕ, που πρόβλεπε «επίλυση του Κυπριακού με ανασυγκρότηση του νησιού με βάση την ομοσπονδία δύο κρατών, υπό την ονομασία “Ενωμένη Δημοκρατία της Κύπρου’’».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν συνέφερε όμως του Ελληνοκύπριους να πουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που έγινε το 2004 για το σχέδιο αυτό, επειδή δεν θέλουν σχέδιο που να προβλέπει ισότητα με τους Τουρκοκύπριους».
Για να προσθέσει: «Γνωρίζουν όμως, πως δεν τους συμφέρει να πουν για δεύτερη φορά ΟΧΙ. Έτσι τακτική τους είναι να αποφύγουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα».

Ο Ertuğruloğlu προτείνει την παραμονή της Τουρκίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας ως «εγγυητριών δυνάμεων» προτείνοντας τριμερή συνάντηση των χωρών για το πρόβλημα.

«Η εγγύηση της Τουρκίας είναι αναμφισβήτητη για εμάς», είπε, «Άλλωστε κι αυτό προκάλεσε την τουρκική παρέμβαση. Είμαστε ισότιμοι ιδιοκτήτες της νήσου Κύπρου. Δεν είμαστε ένα έθνος που θα πρέπει να υποταγεί στους Ελληνοκύπριους, ή να βρισκόμαστε στο έλεός τους. Και μόνη εγγύησή μας είναι η Μητέρα Πατρίδα (Τουρκία)» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

hurriyetdailynews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης