Οι ξεκλείδωτες πόρτες ήταν ένα «σημάδι» ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην γραφική εκκλησία του St Michael Penkivel στην Κορνουάλλη της Μ. Βρετανίας, αλλά σύμφωνα με τον ηγούμενο Andrew Yates η «αγκαλιά» του Κυρίου δεν χωράει τον φωτογράφο Andy Craddock και τα μοντέλα του.


 
Ο Craddock χρησιμοποίησε το σκηνικό της αφύλαχτης εκκλησίας ως χώρο «έμπνευσης» για μια αισθησιακή φωτογράφιση και δημοσίευσε το «αποτέλεσμα» στην προσωπική του ιστοδελίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 
Όταν ο ηγούμενος Yates, όμως, ενημερώθηκε σχετικά, έγινε «έξαλλος» και με τη βοήθεια των δικηγόρων του έστειλαν γράμμα στον φωτογράφο, χαρακτηρίζοντάς τον ως βλάσφημο.


 
Ισχυρίζονται ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ημίγυμνων κοριτσιών δίπλα σε θρησκευτικά σύμβολα είναι βλασφημία, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του Craddock.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο γράμμα η «βλασφημία» περιγράφεται ως «η δημοσιοποίηση περιφρονητικού, εξυβριστικού, βωμολόχου και περιπαικτικού υλικού σχετικά με τον Θεό, τον Ιησού Χριστό, τη Βίβλο και το αγγλικανικούς κανονισμούς της Εκκλησίας της Αγγλίας».

Επίσης, τον απείλησαν με μήνυση για παράνομη είσοδο στην εκκλησία, με το επιχείρημα ότι ο ιερός αυτός χώρος προορίζεται για εκδηλώσεις λατρείας προς τον θεό και άλλες ασχολίες της εκκλησίας, και ότι δεν πήρε άδεια για τη φωτογράφιση.

Από την πλευρά του, ο φωτογράφος λέει ότι η συγκεκριμένη εκκλησία χρησιμοποιήθηκε και για τις ανάγκες της κωμικής ταινίας «Keeping Mum» με τον διάσημο Βρετανό ηθοποιό Rowan Atkinson.

Ο Craddock ισχυρίζεται ότι είναι παράλογο να ενοχλείται η εκκλησία από την παρουσία των κοριτσιών στον χώρο, τη στιγμή που στη συγκεκριμένη ταινία γίνονταν «φόνοι» στο προαύλιο και στο Ιερό του ναού.

Από την άλλη μεριά, η είσοδος στη σελίδα που φιλοξενούνται οι φωτογραφίες του Andy Craddock ζητάει από τους επισκέπτες να δηλώσουν ότι είναι άνω των 18 ετών, γιατί το υλικό που μπορούν να δουν είναι “ακατάλληλο για ανήλικους”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης