Η Βολιβία θα παράγει και θα διαθέτει εμπορικά μπαταρίες λιθίου από κοινού με τη γερμανική εταιρεία ACI Systems GmbH, η οποία θα επενδύσει 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια, δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Μοντενέγκρο, επικεφαλής της YLB, της κρατικής επιχείρησης που είναι αρμόδια για τη διαχείριση των κοιτασμάτων λιθίου της λατινοαμερικάνικης χώρας, μιλώντας στη βολιβιάνικη δημόσια ραδιοφωνία.

Μαζί με την Αργεντινή και τη Χιλή, η Βολιβία αποτελεί τμήμα του λεγόμενου «τριγώνου του λιθίου» της Νότιας Αμερικής, μιας περιοχής όπου βρίσκονται πιθανόν τα μεγαλύτερα αποθέματα λιθίου στη Γη. Το λίθιο αποτελεί ορυκτό-κλειδί για την παραγωγή μπαταριών οι οποίες μεταξύ άλλων χρησιμοποιούνται για τα οχήματα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η γερμανική εταιρεία ACI Systems επελέγη ως ο στρατηγικός εταίρος» του δημοσίου της Βολιβίας, δήλωσε ο Μοντενέγκρο, επικεφαλής της YLB, στον ραδιοφωνικό σταθμό Patria Nueva.

Σύμφωνα με τον Μοντενέγκρο, τα δυο μέρη σκοπεύουν να υπογράψουν σύμβαση το ταχύτερο δυνατόν, ώστε η παραγωγή να μπορέσει να αρχίσει μέσα σε περίπου 18 μήνες.

Η Βολιβία διαθέτει σχεδόν το ένα τέταρτο των κοιτασμάτων λιθίου του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης