Το 2012 η Anastasia Leng αποφάσισε να αφήσει την άνεση του γραφείου της στην Google και να κάνει μια νέα αρχή στο χώρο των startups. Έτσι, μετά από πέντε χρόνια ως product marketing manager στον παγκόσμιο κολοσσό του διαδικτύου, η Anastasia που είχε βάση το Λονδίνο, αποφάσισε να ξεκινήσει την Makeably, την δικη της εταιρεία.

Αν και η διοίκηση της εταιρείας την παρακάλεσε να μείνει και μάλιστα την ρώτησε αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να κάνει για να την κρατήσει, η ίδια αρνήθηκε. Το θέμα δεν ήταν τα λεφτά, αλλά το να καταφέρει να κάνει κάτι δικό της. «Οι γονείς μου πάλεψαν για να αποκτήσουν όλα όσα έχουμε», λέει η Leng. «Έτσι, ένιωσα ότι αν συνεχίσω να ζω μια άνετη ζωή θα ήμουν το αντίθετο ακριβώς από αυτούς». Όσο λαμπερή κι αν φαίνεται όμως η Silicon Valley, είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους νέους επιχειρηματίες να τα καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους. «Φοβόμουν πολύ να φύγω από έναν κολοσσό, αλλά είπα ότι αν δεν το κάνω τώρα, δεν θα το κάνω ποτέ. Ένιωσα την ανάγκη να βρεθώ εκεί έξω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτοι μήνες ήτανε σαν ένα rollercoaster, αλλά η ηθική ικανοποίηση που νιώθει η Anastasia είναι μεγάλη. Η εταιρεία που ξεκίνησε η Leng, η Μakeably, είναι μια εταιρεία που συνδέει τον καταναλωτή με τον παραγωγό, όσον αφορά σε προϊόντα όπως ρούχα και αντικείμενα που φτιάχνονται κατά παραγγελία.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης