Έκκληση στους Αμερικανούς νομοθέτες να δουν παραπέρα από το σημερινό πρόεδρο της Τουρκίας και τη διαμάχη που έχει προκύψει, εξετάζοντας τις μακροχρόνιες σχέσεις με την Τουρκία ως έθνος, έκανε ο διευθυντής του «Ινστιτούτου για την Ασφάλεια και την Ανάπτυξη της Πολιτικής» Svante E. Cornell.

Δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις αυτή την προοπτική όσο διατηρεί η τουρκική κυβέρνηση την άποψη ότι οι ΗΠΑ σταθερά επιδιώκουν να υπονομεύσουν την χώρα. Όπως γράφει ο Κορνέλ: «Η συνωμοσιακή θεώρηση του Ερντογάν ότι δίκτυο υπό καθοδήγηση από την Πενσυλβάνια (σ.σ. όπου ζει αυτοεξόριστος ο ιμάμης Γκιουλέν) συνεργάζεται και καθοδηγείται από τις αμερικάνικες αρχές ή ότι το «βαθύ κράτος» υπαγορεύει στον εισαγγελέα πώς να χειριστεί την υπόθεση του Ιρανοτούρκου επιχειρηματία Reza Zarrab.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Αμερικανοί ηγέτες δεν θα πρέπει να κάνουν το λάθος και να εξισώνουν την Τουρκία με τον Ερντογάν, αλλά να διαμορφώσουν πολιτική που να διατηρεί επί μακρό διάστημα την Τουρκία ως σύμμαχο των ΗΠΑ», έγραψε ο Κορνέλ στο «Real Clear Defense».

Πληροφορίες από «ahvalnews.com»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης