Από τους επιβαίνοντες στο «Εστέλ», ο Λουκάς Σταμέλος διέψευσε τους ισραηλινούς ισχυρισμούς και είπε στο τουρκικό πρακτορείο «Αναντολού» πως έξι άτομα από τους επιβάτες τραυματίστηκαν από όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ.

Μέλος του πληρώματος «Πλοίο για τη Γάζα» και τεχνικός κομπιούτερ, ο Σταμέλος είπε ότι «αρχικά, μόλις κατέλαβαν το σκάφος οι Ισραηλινοί, δεν έκαναν τίποτε. Ωστόσο, αργότερα χρησιμοποίησαν όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ και τραυμάτισαν έξι ανθρώπους. Κατέσχεσαν τα προσωπικά μας αντικείμενα, τα τηλέφωνα, τις κάρτες μνήμης, τα βίντεο και τις φωτογραφικές μηχανές, προκειμένου να μην υπάρχουν αποδείξεις πως οι επιβαίνοντες στο ‘’Εστέλ’’ φορούσαν σωσίβια καθώς και από τον εξοπλισμό των ισραηλινών σκαφών και των ισραηλινών επιδρομέων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σταμέλος έκανε έκκληση στο Ευρωκοινοβούλιο, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα «να κάνουν κάτι, ύστερα από την κατάληψη και του “Εστέλ”».

Όλοι οι Έλληνες επιβαίνοντες του πλοίου απελάθηκαν και επέστρεψαν ήδη στη χώρα, τρεις Ισραηλινοί ακτιβιστές που επέβαιναν στο σκάφος συνελήφθησαν, ενώ οι 10 Σουηδοί αναμένεται να απελαθούν σήμερα.

Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης