«Κάποιες στιγμές, οι προσπάθειες αυτές τους έκαναν ήρωες. Η ιστορική δέσμευση του Μάριο Ντράγκι το 2012 πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να σώσει το ευρώ καθησύχασε τις αγορές που απειλούσαν το κοινό νόμισμα» αναφέρει το Bloomberg και προσθέτει: «Σήμερα ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζιτών, η παγκόσμια οικονομία παραμένει κολλημένη χωρίς να δείχνει σημάδια πραγματικής ανάκαμψης. Κάτι που ίσως μαρτυρά πως αυτοί οι θεσμοί δεν έχουν τη δύναμη να σώσουν από μόνοι τους την παγκόσμια οικονομία».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στον κόσμο των οικονομικών, οι κεντρικοί τραπεζίτες παρουσιάζονται ως άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τα πάντα. Από το 2008 και την πτώση της Lehman Brothers, οι κεντρικές τράπεζες προσπάθησαν και ξαναπροσπάθησαν να επαναφέρουν την παγκόσμια οικονομία» αναφέρει το οικονομικό πρακτορείο σε άρθρο του με τίτλο «Οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν είναι σούπερ ήρωες».

To άρθρο συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό σκίτσο με τον Ντράγκι και τη Γέλεν της FED να είναι ντυμένοι υπερήρωες που φεύγουν απογοητευμένοι, καθώς απέτυχαν να σώσουν την πόλη τους, στην οποία πλέον κυριαρχούν τα συντρίμμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης