Παρότι η Γιορτή του Φθινοπώρου απέχει περισσότερο από μία εβδομάδα, τα παραδοσιακά γλυκίσματα, γνωστά ως mooncakes, είναι ήδη στο μυαλό όλων των Κινέζων.

Η Γιορτή του Φθινοπώρου, η 15η ημέρα του όγδοου μήνα του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου, πέφτει στις 4 Οκτωβρίου φέτος. Η Γιορτή έχει καθιερωθεί εδώ και 3.000 χρόνια και πλέον χρόνια και τιμάται κατά τη διάρκεια της πανσελήνου για να σηματοδοτήσει τη φθινοπωρινή συγκομιδή. Είναι επίσης μια ευκαιρία να συγκεντρωθούν οι οικογένειες να πιουν τσάι με τα παραδοσιακά κόκκινα φανάρια, να πουν ιστορίες και φυσικά, να γευτούν τα παραδοσιακά mooncakes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ μέχρι σήμερα τα παραδοσιακά γλυκίσματα είχαν γέμιση από λιωμένους σπόρους λωτού ή από ζαχαρωμένη πάστα φασολιών, μερικοί διανομείς αναστάτωσαν τον τομέα προτείνοντας mooncakes με πιο εξωτική γέμιση, όπως με θαλασσινά, με βάτραχο, με συστατικά της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.

Στον ιστότοπο Taobao.com, μία συσκευασία γλυκισμάτων με γέμιση θαλασσινών κοστίζει 268 γιουάν (41 δολάρια ΗΠΑ). Στη συσκευασία που αναγράφονται τα συστατικά αναφέρεται ότι η ποσότητα των θαλασσινών είναι «πάνω από 3%». Ωστόσο ο διανομέας τους ισχυρίσθηκε πως τα συγκεκριμένα γλυκά έχουν μόνο «άρωμα θαλασσινών». Κάποιοι άλλοι σχολίασαν ότι η γεύση των συγκεκριμένων γλυκισμάτων είναι παρόμοια με τα συνηθισμένα ψωμάκια ατμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης