Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καταδίκασε μια σειρά αντιμουσουλμανικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Δρέσδη, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέση στη Γερμανία» για μίσος εναντίον των Μουσουλμάνων ή οποιασδήποτε άλλης θρησκευτικής ή φυλετικής ομάδας.

«Εξ ονόματος της κυβέρνησης και της καγκελαρίου μπορώ να πω αρκετά ξεκάθαρα ότι στη Γερμανία δεν υπάρχει θέση για θρησκευτικό μίσος, ανεξαρτήτως της θρησκείας στην οποία ανήκουν οι άνθρωποι», δήλωσε η Κριστιάνε Βιρτς, εκπρόσωπος της Μέρκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει θέση για την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό ή οποιασδήποτε μορφής ξενοφοβία ή ρατσισμό», πρόσθεσε η Βιρτς αναφερόμενη στις πορείες που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στη Δρέσδη, στις οποίες συμμετέχουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι και διοργανώνονται από την οργάνωση PEGIDA, το ακρωνύμιο της οποίας σημαίνει «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης».

Η Γερμανίδα καγκελάριος υποστηρίζει ότι η χώρα χρειάζεται τους μετανάστες για να αποφύγει μια δημογραφική κρίση. Όμως τοπικοί αξιωματούχοι των γερμανικών κρατιδίων επισημαίνουν ότι πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο, καθώς η μετανάστευση είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδό της εδώ και δύο δεκαετίες.

Eπιμέλεια: X.M. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης