«Χώρια είναι δύσκολο, μαζί είναι καλύτερα» αναφέρει το λαϊκό ρητό, το οποίο βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στα ανδρόγυνα με τα περισσότερα πλούτη παγκοσμίως (μέχρι το διαζύγιο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Wealth-X δημοσιεύει τη λίστα με το top 10 των πλουσιότερων ζευγαριών του πλανήτη. Το 70% των κροίσων προέρχεται από τις ΗΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα από Γαλλία, Ισπανία και Κίνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της λίστας, το 60% των κροίσων δηλώνει αυτοδημιούργητο, ενώ το 40% απέκτησε τα πλούτη του μέσω κληρονομιάς.

Bill και Melinda Gates φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας με τα 10 πλουσιότερα ζευγάρια του πλανήτηΣτην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Bill και η Melinda Gates με περιουσία που φθάνει τα 85,7 δις. δολάρια. Ο συνιδρυτής της Microsoft ήρθε εις γάμου κοινωνία το 1994 και μαζί με τη Melinda έχουν δύο κόρες και έναν γιο. Μεγάλο μέρος των χρημάτων τους έχουν δοθεί για φιλανθρωπίες μέσω του ιδρύματος «Bill & Melinda Gates Foundation».

Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο Amancio Ortega Gaona και η δεύτερη σύζυγός του Flora Perez, με περιουσία 70,7 δισ. δολάρια. Ο Ισπανός μεγιστάνας του λιανεμπορίου παντρεύτηκε τη Flora το 2001. Ο Ortega είναι ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης ενδυμάτων, με σήμα-κατατεθέν του ομίλου του τα καταστήματα Zara, το πρώτο από τα οποία ιδρύθηκε το 1975. Έχει τρία παιδιά -δύο από τον πρώτο γάμο του και ένα με την τωρινή σύζυγό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Warren Buffett και η Astrid Menks βρίσκονται στην τρίτη θέση. Η περιουσία τους ανέρχεται σε 65 δισ. δολάρια. Παντρεύτηκαν το 2006, δύο χρόνια μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, Susan Βuffett. O Warren Buffett διατηρεί σημαντικά μερίδια σε εταιρείες – κολοσσούς όπως η Coca-Cola, American Express και IBM.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ζεύγος Koch. Οι David και Julia Koch διαθέτουν περιουσία 47,5 δισ. δολάρια. Μαζί με τον αδελφό του, Charles (ο οποίος ακολουθεί στην 5η θέση), ο David είναι κληρονόμος και οφείλει το μεγάλο… κομπόδεμα στην επιχείρηση Koch Industries, η οποία δραστηριοποιείται στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στην 5η θέση βρίσκεται ο David Koch και η σύζυγός του, Elisabeth. Εκτιμώμενη περιουσία 47,4 δισ. δολάρια. Τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του έχουν διακριθεί για το φιλανθρωπικό τους έργο.

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα είναι ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Wang Jianlin, ο οποίος βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας. Είναι πρόεδρος της Dalian Wanda, εταιρείας – κολοσσού στον χώρο του real estate στην Κίνα, ενώ είναι ιδιοκτήτης πολλών πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων. Εκτιμώμενη περιουσία 40,7 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos έρχεται έβδομος. Είναι παντρεμμένος με την Mackenzie Bezos. Εκτιμώμενη περιουσία 39,8 δισ. δολάρια. Παντρεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ο Jeff Bezos ίδρυσε την Amazon το 1994, έχοντας εργαστεί για 8 χρόνια στη Wall Street. Το 2014 η Mackenzie Bezos ίδρυσε μία μη κερδοσκοπική οργάνωση για την εξάλειψη του κοινωνικού και σχολικού εκφοβισμού.

Όγδοο πιο πλούσιο ζευγάρι είναι οι Bernard Arnault και Helene Mercier. Ο Γάλλος επιχειρηματίας είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πολυτελών ειδών LVMH. Σε αυτήν ανήκουν παγκόσμια brands όπως Fendi, Givenchy, Louis Vuitton, TAG Heuer και Benefit Cosmetics. Η Helene Mercier είναι διακεκριμένη πιανίστρια από τον Καναδά. Εκτιμώμενη περιουσία 38,7 δισ. δολάρια.

Στην 9η θέση εμφανίζεται το νεαρότερο ζευγάρι της λίστας. Ο 31χρονος Mark Zuckerburg παντρεύτηκε την Priscilla Chan το 2012, ενώ ήταν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. O ιδρυτής του Facebook συνεχίζει να βλέπει τα κέρδη της εταιρείας να… αβγατίζουν. Εκτιμώμενη περιουσία 38,5 δισ. δολάρια.

To top 10 κλείνει με τους Jim και Lynne Walton. Εκτιμώμενη περιουσία 36,2 δισ. δολάρια.Ο Jim Walton είναι ο μικρότερος από τους γιους του ιδρυτή της Walmart, Samuel Walton.. Πέρα από μέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Walmart, ο Jim Walton είναι επίσης πρόεδρος της Arvest Bank.

Διαβάστε επίσης:
Η ολιγαρχία του χρήματος, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014, 22:04

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης