Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ πήγε χτες στο Νιούταουν του Κονέκτικατ για να συναντηθεί με τους αστυνομικούς που διερευνούν τη δεύτερη φονικότερη επίθεση που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί σε σχολείο των ΗΠΑ. Οι αμερικανικές αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία όλες αυτές τις μέρες προκειμένου να εξακριβώσουν ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη.

Η επίθεση στο Κονέκτικατ έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη νομοθεσία σχετικά με τον έλεγχο των όπλων, και η επίσκεψη του κ. Χόλντερ στην περιοχή πραγματοποιείται λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο τον ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Οι δύο άνδρες συζήτησαν ενδεχόμενα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για να αποτραπούν παρόμοιες φονικές επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Πέμπτη είχε συνεδριάσει για πρώτη φορά η ομοσπονδιακή ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση της ένοπλης βίας, που σχηματίστηκε μετά την τραγωδία στο Κονέκτικατ. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ηγήθηκε της ομάδας των επικεφαλής κρατικών υπηρεσιών που ψάχνουν για λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα.

Στη συνεδρίαση, εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας Άρνι Ντάνκαν, η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, η υπουργός Υγείας και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι.

Ο κ. Μπάιντεν επανέλαβε την αποφασιστικότητα του προέδρου Ομπάμα για εξεύρεση λύσης με τη συμμετοχή αρμοδίων σε θέματα ψυχικής και διανοητικής υγείας, εκπαιδευτικών και νομικών που γνωρίζουν καλά το θέμα της πρόνοιας του αμερικανικού Συντάγματος, που προστατεύει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ομπάμα έχει δηλώσει ότι θα ενεργήσει άμεσα μόλις λάβει τις προτάσεις της ειδικής ομάδας εργασίας.

Την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος διόρισε τον κ. Μπάιντεν επικεφαλής της προσπάθειας για την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων στο Κογκρέσο, που θα αφορούν την οπλοφορία και την οπλοκατοχή. Ο κ. Μπάιντεν ανέφερε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση Ομπάμα «θα κάνει ό,τι μπορεί» για να περιοριστούν οι ένοπλες επιθέσεις.

Πηγή: VOA News

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης