Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις καταστροφικές εικόνες που άφησε πίσω ο ολέθριος τυφώνας Sandy, αλλά πολλές από τις εικόνες που κατέκλυσαν το διαδίκτυο και τα social media, είναι προϊόν photoshop.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ένας κάτοικος της περιοχής Μπρίγκαντιν στο Νιου Τζέρσεϊ, ο Κέβιν Μακάρθι, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook πως στον πλημμυρισμένο δρόμο μπροστά από το σπίτι του… κάνουν βόλτα καρχαρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικό είναι πως στην πρώτη φωτογραφία που «ανέβασε» φαινόταν το πτερύγιο ενός καρχαρία και ο νεαρός σχολίαζε: «Τώρα δεν μπορώ να φύγω… καρχαρίες στους δρόμους». Προφανώς, όμως, κάποιοι δεν τον πίστεψαν και γι’ αυτό ανήρτησε και μία δεύτερη φωτογραφία, όπου φαίνεται ολόκληρος ο καρχαρίας να κόβει βόλτες σχεδόν έξω από την πόρτα του σπιτιού του.

Την είδηση ωστόσο διαψεύδουν εδώ και λίγη ώρα όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που ενώ είχαν μεταδώσει το γεγονός, τώρα μιλούν για «ψεύτικες» φωτογραφίες.

Ωστόσο, η περίπτωση του Μακάρθι δεν είναι η μοναδική, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλες τις ψεύτικες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν κατά τη διάρκεια του περάσματος του Sandy.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαρία Σινιώρη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης