Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι εξακολουθεί να θέλει «να επιβάλει τη θέλησή της» όπως την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Σόφια ο Kerry αναφέρθηκε στην πτώση των κομουνιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη και ιδίως στη Βουλγαρία, πριν από 25 χρόνια, τονίζοντας ότι «προφανώς, η μάχη κερδήθηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε «σήμερα βρισκόμαστε στο 2015 και η Ρωσία επιδιώκει πάντα να επιβάλει τη θέλησή της στους ανθρώπους, να περιορίσει τις δυνατότητες επιλογής τους, να παρέμβει στην εσωτερική πολιτική ενός άλλου κράτους για να το ελέγξει».

«Βρισκόμαστε κατά συνέπεια σε μια εποχή δοκιμασιών και προκλήσεων», υπογράμμισε ο Kerry μιλώντας στους υπαλλήλους της πρεσβείας των ΗΠΑ στη βουλγαρική πρωτεύουσα, παρουσία και των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που πραγματοποιεί μια μίνι περιοδεία στην Ευρώπη, έκανε σήμερα μια στάση στη Βουλγαρία, τη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία εξαρτάται κατά 85% από το ρωσικό φυσικό αέριο, για να την διαβεβαιώσει για την υποστήριξη της Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Kerry αναχώρησε στη συνέχεια για το Παρίσι όπου αύριο Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης