Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του, Μιτ Ρόμνεϊ, συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία, μόλις μία ημέρα πριν από τις προεδρικές εκλογές, σταματώντας σε καίριας σημασίας πολιτείες, όπου οι δημοσκοπήσεις τούς δείχνουν σχεδόν ισόπαλους.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Νιου Χάμσαϊρ την Κυριακή, ο Ομπάμα δήλωσε ότι 4 χρόνια μετά την εκλογή του στην προεδρία συνεχίζει να εκπροσωπεί την πραγματική αλλαγή στην Ουάσινγκτον. Από το Νιου Χάμσαϊρ ο Αμερικανός πρόεδρος μετέβη στη Φλόριντα, όπου δήλωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι θα δουλέψει για να ενισχύσει τη μεσαία τάξη. Στη συνέχεια, πήγε στο Οχάιο, για να κλείσει την ημέρα αργά το βράδυ της Κυριακής στο Κολοράντο. Σήμερα, ο πρόεδρος Ομπάμα θα επιστρέψει στο Γουισκόνσιν, την Άιοβα και το Οχάιο, για να δώσει τον επίλογο στον προεκλογικό αυτό μαραθώνιο στο Σικάγο, όπου και θα βρίσκεται το βράδυ των εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιτ Ρόμνεϊ μίλησε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Άιοβα και το Οχάιο, πριν αναχωρήσει για Πενσυλβάνια και Βιρτζίνια. Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Οχάιο, ο κ. Ρόμνεϊ δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με την αντίπαλη παράταξη με πνεύμα υπερκομματικής διάθεσης. Σήμερα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος θα επισκεφθεί τη Φλόριντα, θα επιστρέψει στη Βιρτζίνια και το Οχάιο και θα συνεχίσει προς Νιου Χάμσαϊρ, για να καταλήξει στη Βοστόνη, όπου και θα βρίσκεται τη βραδιά των εκλογών.

Οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δείχνουν τους δύο υποψηφίους σχεδόν ισόπαλους σε πολιτείες-κλειδιά, όπως το Κολοράντο, η Φλόριντα, το Οχάιο και η Βιρτζίνια. Ο πρόεδρος Ομπάμα, πάντως, διατηρεί μια μικρή πρωτιά στο Οχάιο και τη Βιρτζίνια, ενώ ο Ρόμνεϊ προηγείται ελαφρά στο Κολοράντο. Οι δύο υποψήφιοι είναι ισόπαλοι στη Φλόριντα. Σύμφωνα με το αμερικανικό εκλογικό σύστημα, ο υποψήφιος που θα αποκτήσει πρώτος 270 εκλεκτορικές ψήφους θα κερδίσει και τον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης