Το Ιράν απέρριψε τις κατηγορίες των ΗΠΑ για υποστήριξη στην «τρομοκρατία», επισημαίνοντας ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο καθώς η Ουάσινγκτον είναι αυτή που ακολουθεί μια τέτοια πολιτική, μετέδωσε την Κυριακή το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Το Ιράν, που θεωρείται χορηγός της τρομοκρατίας από το 1984, συνεχίζει τις δραστηριότητές του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τη Χεζμπολάχ (του Λιβάνου), τις παλαιστινιακές οργανώσεις στη Γάζα και εξτρεμιστικές ομάδες στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή» αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στην έκθεσή του για την τρομοκρατία για το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση αυτή, η Ουάσινγκτον κατηγορεί επίσης την Τεχεράνη ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις Ιρακινών σιιτών», καθώς και το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Χοσέιν Τζαμπέρ Ανσαρί απέρριψε τις κατηγορίες αυτές, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ είναι αυτές που «υποστηρίζουν στην πράξη την ενίσχυση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας» στην περιοχή, σύμφωνα με το IRNA.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «κλείνουν επίσης τα μάτια στην πολύ μεγάλη πολιτική και οικονομική στήριξη της Σαουδικής Αραβίας και των άλλων συμμάχων της σε αυτό το επιζήμιο φαινόμενο» πρόσθεσε ο Τζαμπέρ Ανσαρί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης