H υγεία του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, του ενός εκ των δύο υπόπτων για τις επιθέσεις στη Βοστώνη, συνεχίζει να βελτιώνεται, ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη και στο εξής επικεντρώνεται στο κίνητρο των αδελφών Τσαρνάεφ.

Η χήρα του Τάμερλαν Τσαρνάεφ, η Κατρίν Ράσελ, προσπάθησε να μείνει μακριά από τα βλέμματα τις τελευταίες πέντε ημέρες, από τότε που ο άνδρας της σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ράσελ, η οποία φορά χιτζάμπ, την παραδοσιακή μουσουλμανική μαντίλα στο κεφάλι, δεν έκανε κανένα δημόσιο σχόλιο για το τι ίσως είχε ακούσει ή δει τους μήνες πριν από τη βομβιστική επίθεση της 15ης Απριλίου, από την οποία τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 264 τραυματίστηκαν.

«Κλαίει πολύ» ανέφερε ο δικηγόρος της, Αμάτο ΝτεΛούκα, τονίζοντας ότι η 24χρονη χήρα είναι συντετριμμένη και εξαντλημένη. Είπε ακόμη ότι η Ράσελ δεν γνωρίζει τίποτε για τις δραστηριότητες του συζύγου της και του κουνιάδου της, διότι δούλευε συνεχώς ως νοσηλεύτρια στην περιοχή της Βοστώνης, για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της.

Ο 26χρονος σύζυγός της, ερασιτέχνης πυγμάχος με προτίμηση στα ακριβά αυτοκίνητα και ρούχα, έμενε στο σπίτι με την δύο ετών κόρη τους. Ο ίδιος και ο αδελφός του, τσετσενικής υπηκοότητας, μιλούσαν μεταξύ τους σε μια γλώσσα που η Ράσελ δεν καταλάβαινε, είπε ο ΝτεΛούκα. «Είναι σαφές ότι η Ράσελ δεν γνώριζε τίποτε, ωστόσο θα βοηθήσει στις έρευνες» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης