Στην ιδιωτικοποίηση των βρετανικών ταχυδρομείων «Royal Mail» θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Βρετανίας, σύμφωνα με ενημέρωση που παρέσχε στις χρηματιστηριακές Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως μετέδωσε το BBC, η κυβέρνηση Κάμερον πρόκειται να πουλήσει ένα πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας, χωρίς ακόμη να έχει αποφασίσει το ακριβές ποσοστό, το οποίο θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς και τη ζήτηση που θα υπάρξει για τις μετοχές. Στους εργαζομένους της εταιρείας θα δοθεί το 10% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα μπορούσε να διατεθεί σε θεσμικούς επενδυτές και στο ευρύ κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ελάχιστο ποσό για το οποίο θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι μικροεπενδυτές θα ανέρχεται σε 750 στερλίνες. Στους 150.000 εργαζομένους θα δοθούν δωρεάν μετοχές, ενώ αυτοί θα μπορούν να αποκτήσουν κατά προτεραιότητα και πρόσθετες μετοχές, με ελάχιστο ποσό τις 500 στερλίνες. Το συνδικάτο των εργαζομένων στις επικοινωνίες (CWU) αντιτίθεται στην πώληση των μετοχών και θα ζητήσει από τα μέλη του να ψηφίσουν για να προχωρήσουν σε απεργιακές δράσεις. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί στις 3 Οκτωβρίου.

Η «Royal Mail» αναμένει ότι τα μέλη του CWU θα ψηφίσουν υπέρ της απεργίας, με την πρώτη διαθέσιμη ημέρα για απεργία να είναι η 10η Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης