Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε την Κυριακή σε νοσοκομείο της Υεμένης στην επαρχία Μααρίμπ, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση από μέλη του σιιτικού μουσουλμανικού κινήματος Χούτι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άνθρωποι, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. Νωρίτερα, το Reuters είχε κάνει λόγο για μόλις 15 νεκρούς.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ακόμα 50 άνθρωποι. Την ευθύνη ανέλαβαν μέλη της Ανσάρ αλ-Σαρία, οργάνωσης που είναι παρακλάδι της αλ-Κάιντα. Αυτόπτες μάρτυρες στην επαρχία Μααρίμπ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, δήλωσαν ότι οι επιτιθέμενοι οδήγησαν το αυτοκίνητο στο νοσοκομείο όπου είχαν συγκεντρωθεί αντάρτες Χούτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η αλ Κάιντα έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο ακόμα επιθέσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε Χούτι αντάρτες, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Οι άλλες δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα κοντά στη Σαναά. Εξτρεμιστές άνοιξαν πυρ κατά κινούμενου οχήματος νότια της πρωτεύουσας σκοτώνοντας πέντε αντάρτες, σύμφωνα με άρθρο της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Al Masdar. Δύο ακόμη αντάρτες τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε περιοχή βόρεια της Σαναά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης