Ικανοποιημένη δηλώνει η Ρωσία για την απόφαση της Δαμασκού να επιτρέψει την έρευνα του ΟΗΕ σχετικά με τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων. Προειδοποίησε παράλληλα όσους έχουν κατά νου μια στρατιωτική επιλογή για τη Συρία να μη διαπράξουν ένα «τραγικό λάθος».

«Καλούμε αυτούς που στην προσπάθειά τους να προδικάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ αναφέρονται στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, να φανούν λογικοί και να μη διαπράξουν ένα τραγικό λάθος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Αλεξάντρ Λουσασέβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος εκπρόσωπος κάλεσε τη συριακή αντιπολίτευση να επιτρέψει στους επιθεωρητές του ΟΗΕ να ερευνήσουν «με κάθε ασφάλεια»» τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων.

Πάντως, η η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην επαναλάβουν λάθη του παρελθόντος, λέγοντας πως οποιαδήποτε μονομερής στρατιωτική δράση στη Συρία θα υπονομεύσει τις προσπάθειες για την ειρήνη και θα έχει “μια καταστροφική επίδραση” στην κατάσταση της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.

Αναφερόμενο στη στρατιωτική επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως οποιαδήποτε στρατιωτική δράση θα επηρεάσει τις κοινές προσπάθειες των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τη διεξαγωγή μιας διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης Το καθεστώς επιτρέπει στον ΟΗΕ έρευνα για τα χημικά όπλα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013, 16:46 

Τη Δευτέρα μπαίνουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ στη Συρία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013, 17:26

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης