Λύγισε χθες στο δικαστήριο της Πρετόρια στη Ν. Αφρική ο Όσκαρ Πιστόριους, όταν στη δίκη προβλήθηκαν φωτογραφίες φρίκης από τη μοιραία νύχτα, μεταξύ των οποίων και μία εικόνα από το άψυχο κορμί της δολοφονημένης συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανταποκριτές που παρακολουθούν την εξέλιξη της πολύκροτης αυτής δίκης του παραολυμπιονίκη, ο Πιστόριους έκανε εμετό μόλις είδε τη φωτογραφία με τη Ρίβα να κείτεται νεκρή στο μπάνιο, ενώ εξίσου συγκλονισμένοι και ενοχλημένοι από τις σκληρές εικόνες ήταν και οι συγγενείς του, ιδιαίτερα η θεία και η αδελφή του, οι οποίες δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Οι εικόνες προβλήθηκαν την ώρα που οι συνήγοροι του παραολυμπιονίκη έδειχναν φωτογραφίες από το σπίτι του Πιστόριους, όπου απεικονιζόταν και η άτυχη 29χρονη, πολύ κοντινές και σοκαριστικές για όλους. Μάλιστα, κραυγές και κλάματα ακούστηκαν από τη μεριά που στεκόταν η οικογένεια της Στέενκαμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιστόριους είχε αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο και την Τετάρτη εντός της αιθούσης του δικαστηρίου, όταν ακούστηκαν ιδιαίτερα περιγραφικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της Ρίβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι βρέθηκαν χθες στο δικαστήριο είδαν επίσης φωτογραφίες από το φονικό όπλο, από το επίμαχο μπαστούνι του κρίκετ με το οποίο ο Πιστόριους έσπασε την πόρτα του μπάνιου του και από το αιματοκυλισμένο μπάνιο όπου δολοφονήθηκε η κοπέλα.

Μάλιστα, σε μια από τις φωτογραφίες απεικονίζονται τα αιματοβαμμένα προσθετικά πόδια του Πιστόριους, λίγη ώρα μετά τον φόνο. Σημειώνεται ότι το αίμα της Ρίβα Στέενκαμπ είχε βρεθεί σχεδόν σε όλο το σπίτι: στα πατώματα, στα σκαλιά, στους τοίχους μέχρι και στις καρέκλες.

Πάντως, έπειτα από την προβολή των παρακάτω φωτογραφιών και αφού έκανε εμετό, ο αθλητής ρώτησε γιατί έπρεπε να του δείξουν τις σκληρές αυτές εικόνες, ενώ έκλεισε την οθόνη του υπολογιστή που βρισκόταν μπροστά του…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης