Εκατοντάδες μέλη επαγγελματικών συνδικάτων της Ιορδανίας ζήτησαν σήμερα την αποχώρηση από την εξουσία του βασιλιά της χώρας Αμπντάλα Β΄, καθώς συνεχίστηκαν για έκτη συνεχή ημέρα οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Αμάν, περίπου 300 μέλη επαγγελματικών συνδικάτων ζήτησαν «αλλαγή καθεστώτος» μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τις επιδοτήσεις καυσίμων, γεγονός που προκάλεσε ραγδαία αύξηση στις τιμές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τρεις πρώτες ημέρες των διαδηλώσεων περίπου 200 άνθρωποι συνελήφθησαν, περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν και ένας έχασε τη ζωή του. Προς το παρόν δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα πιο πρόσφατος απολογισμός.

Το αίτημα για αλλαγή καθεστώτος σηματοδοτεί την κλιμάκωση του κινήματος διαμαρτυρίας στην Ιορδανία, που διαρκεί 22 μήνες και μέχρι τώρα περιοριζόταν σε αιτήματα για «μεταρρύθμιση του καθεστώτος», ζητώντας από τον βασιλιά Αμπντάλα βαθιές, δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Στο μεταξύ, περισσότερα από τα μισά σχολεία της χώρας παρέμειναν σήμερα κλειστά, καθώς το συνδικάτο των δασκάλων συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την απεργία κατά των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης