Δεκάδες δημοκρατικοί πολιτικοί, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, προέτρεψαν την Παρασκευή τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ζητήσει από τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), τον Σκοτ Προύιτ, να παραιτηθεί.

Συνολικά 64 μέλη των δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων ζητούν να απομακρυνθεί ο Προύιτ από τη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επιστολή τους προς τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, οι βουλευτές των δημοκρατικών καταγγέλλουν ότι ο Προύιτ παρέβη δεοντολογικούς κανόνες, αναφερόμενοι στο ότι ενοικίαζε έναντι προνομιακής τιμής ένα διαμέρισμα στην Ουάσινγκτον από τη σύζυγο λομπίστα του τομέα του ενέργειας, ότι σπατάλησε χρήματα των φορολογουμένων ταξιδεύοντας πρώτη θέση κι ότι προέβη σε ενέργειες που αντίκεινται στην αποστολή της υπηρεσίας της οποίας προΐσταται, όπως όταν ταξίδεψε στο Μαρόκο για να προωθήσει εξαγωγές αμερικανικού φυσικού αερίου.

Υπέρ της παραίτησης του Σκότ Προύιτ έχουν ταχθεί παράλληλα μόλις 3 ρεπουμπλικάνοι βουλευτές.

Ο Λευκός Οίκος διεξάγει εσωτερική έρευνα για τις ενέργειες του Προύιτ, όμως ο Τραμπ την Πέμπτη εξήρε τη «φανταστική» δουλειά του στον θώκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε την Παρασκευή, αφού ανέλυσε το πρόγραμμα των συναντήσεών του μέσα στους πρώτους επτά μήνες αφότου ανέλαβε τον θώκο, ότι ο επικεφαλής της
EPA έχει κάνει 25πλάσιες συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων του τομέα ευθύνης του από ό,τι με ακτιβιστές που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με βάση του πρόγραμμά του, ο Προύιτ συναντήθηκε τουλάχιστον 105 φορές με στελέχη εταιρειών τομέων που εποπτεύει η EPA από την 22α Φεβρουαρίου μέχρι τη 10η Αυγούστου του 2017. Οι συναντήσεις αυτές αντιστοιχούσαν στο 77% των συνολικών του συναντήσεων την συγκεκριμένη περίοδο. Σχεδόν οι μισές έγιναν με στελέχη μεγάλων εταιρειών από τους τομείς του πετρελαίου, όπως η
BP, των διυλιστηρίων, όπως η Valero Energy, του άνθρακα, όπως η Murray Energy, κ.ά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης