«Ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε σήμερα πάνω από τη Μεσόγειο, στο πλαίσιο κοινών Αμερικανο-Ισραηλινών γυμνασίων αποτελούσε μία δοκιμή και δεν έχει καμία σχέση με μία πιθανή στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της Συρίας», εξήγησε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λιτλ.

«Η δοκιμή αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη στρατιωτική δράση που εξετάζουν οι ΗΠΑ για να απαντήσουν στις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία. Νωρίς το πρωί, το αμερικανικό υπουργείο Αμύνης προσέφερε τεχνική συνδρομή κι υποστήριξη στην ισραηλινή αντιπυραυλική υπηρεσία για μία δοκιμαστική βολή ενός πυραύλου Σπάροου πάνω από τη Μεσόγειο», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δοκιμή αυτή κατά τον ίδιο ήταν προγραμματισμένη εδώ και πολύ καιρό, προκειμένου να αξιολογηθεί η ικανότητα του συστήματος Άροου -της αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ- να εντοπίζει, να παρακολουθεί και να ανταλλάσσει πληροφορίες σχετικά με μία «απειλή κατά του Ισραήλ».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει δώσει εντολή για αποστολή πολεμικών σκαφών στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε το πρωί πως είχε εντοπίσει δύο βαλλιστικούς πυραύλους στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου. Το αντίστοιχο ισραηλινό υπουργείο έσπευσε να επιβεβαιώσει πως είχε εκτοξεύσει με τη συνεργασία του αμερικανικού στρατού έναν πύραυλο Άνκορ (όπως ονομάζουν τον Σπάροου στην Ιερουσαλήμ).

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Θρίλερ για δύο πυραύλους, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013, 13:25

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης