Στρατιωτική αντιπροσωπεία του Ιράκ προετοιμάζεται για να αναλάβει τον έλεγχο της κουρδικής μεθοριακής περιοχής με τη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.

Η αντιπροσωπεία, της οποίας ηγείται ο αρχηγός του ιρακινού επιτελείου στρατού, ο υπολοχαγός Οτμάν αλ Γκάνμι, επισκέπτεται το Φις – Χαμπούρ στο βορειοδυτικό Ιράκ, αναφέρει ανακοίνωση της Κοινής Επιχειρησιακής Διοίκησης των ιρακινών δυνάμεων στη Βαγδάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη έχει στόχο «τον έλεγχο του διεθνούς συνόρου», σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα δύο ιρακινά περάσματα σε Τουρκία και Συρία – το Ιμπραχήμ αλ Χαλίλ και το Φις – Χαμπούρ αντίστοιχα.

Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα στο Reuters ότι Ιρακινοί τελωνειακοί αξιωματούχοι ανέλαβαν τον έλεγχο του κυριότερου χερσαίου περάσματος, του Ιμπραχήμ αλ Χαλίλ με την Τουρκία.

Οι κουρδικές περιφερειακές αρχές αρνήθηκαν ότι τα περάσματα έχουν παραδοθεί στους Ιρακινούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμη εν εξελίξει» ανέφερε ένας Κούρδος αξιωματούχος του Ερμπίλ, πρωτεύουσας της περιφέρειας.

Τα σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία βρίσκονται εξ ολοκλήρου μέσα στην αυτόνομη περιοχή των Κούρδων.

Το Ιράκ είχε ζητήσει τον έλεγχο όλης της συνοριακής γραμμής από τη στιγμή που οι Κούρδοι διεξήγαγαν δημοψήφισμα για ανεξαρτησία των περασμένο μήνα, το οποίο η Βαγδάτη θεωρεί παράνομο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης