Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο τουριστριών, οι οποίες απήχθησαν την Παρασκευή από ενόπλους στο βορειοανατολικό τμήμα του Ισημερινού πολύ κοντά στα σύνορα με την Κολομβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες και είναι καλά στην υγεία τους. Η απελευθέρωσή τους πραγματοποιήθηκε ύστερα από συντονισμένες ενέργειες δυνάμεων της Αστυνομίας και του Στρατού. Πρόκειται για μια Βρετανίδα και μια Αυστραλέζα οι οποίες είχαν πέσει θύματα απαγωγής, την ώρα που ταξίδευαν με κανό σε απομακρυσμένη περιοχή της ζούγκλας του Αμαζονίου. Μέχρι στιγμής τα ονόματά τους δεν έχουν ανακοινωθεί.

Οι δυο τους άνηκαν σε ένα γκρουπ ξένων τουριστών που είχε ως ξεναγούς δύο ντόπιους, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών του Ισημερινού.

Η απαγωγή σημειώθηκε κοντά στον Εθνικό Δρυμό του Κουγιαμπένο, στην επαρχία Σουκούμπιος, περιοχή όπου δρα η ένοπλη οργάνωση «Μαύροι Αετοί», μέλη της οποίας είναι πολλοί πρώην παραστρατιωτικοί.

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στην κυβέρνηση της Κολομβίας και μέλη των «Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας» (Farc) στο Όσλο της Νορβηγίας (8 Οκτωβρίου), σε μια προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος στη μακροχρόνια διένεξη που έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Η απαγωγή ξένων τουριστών και μελών του κυβερνητικού στρατού αποτελούσε πάγια τακτική των Farc προκειμένου να μπορέσουν μέσω των λύτρων να χρηματοδοτήσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους. Ωστόσο, τον περασμένο Απρίλιο, η ένοπλη οργάνωση ανακοίνωσε ότι σταματάει αυτή την πρακτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Δύο τουρίστριες απήχθησαν στα σύνορα του Ισημερινού με την Κολομβία, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012, 23:27

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης