Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει τις ακτές της δυτικής Ευρώπης και το Μαρόκο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο στην Ισπανία, όπου άλλοι δύο παραμένουν αγνοούμενοι αφού παρασύρθηκαν από τεράστια κύματα στις ακτές της Γαλικίας.

Κύματα ύψους πολλών μέτρων εξακολουθούν να σαρώνουν τα παράλια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων που παρασύρθηκαν ενώ έκαναν περίπατο στην παραλία του Βαλντοβίνιο, στην περιοχή της Λα Κορούνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης είχε ανακοινώσει μέσω του λογαριασμού της στο Twitter ότι βρέθηκε νεκρός στην παραλία του Βαλντοβίνιο ένας 67χρονος κάτοικος της κοινότητας αυτής. Οι δύο αγνοούμενοι είναι ο κουνιάδος του και η ανιψιά του. Όλοι τους παρασύρθηκαν ενώ στέκονταν σε έναν απόκρημνο βράχο, πλάι στη θάλασσα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε σημάνει «κόκκινο συναγερμό»-το ανώτατο επίπεδο- προειδοποιώντας ότι τα κύματα θα μπορούσαν να φτάσουν σε ύψος τα 9 μέτρα.

Η βροχή που συνεχίζει να πέφτει στην περιοχή, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους, έχει προκαλέσει πολλές πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης