Ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών δεν υπονοούσε ότι οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για το Ιράν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πόλεμο με την Τεχεράνη, όταν σχολίασε την ομιλία του Αμερικανού ηγέτη για τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, διευκρίνισε σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι μετά την ομιλία του Τραμπ και απαντώντας σε μια μακροσκελή ερώτηση που τελείωνε με το ερώτημα αν διαβλέπει κίνδυνο πολέμου, ο υπουργός Ισραέλ Κατζ απάντησε: «Ασφαλώς, ναι. Πιστεύω ότι η ομιλία ήταν πολύ σημαντική» και κατόπιν ανέλυσε το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος ωστόσο υποστήριξε σήμερα ότι υπήρξε παρανόηση: ο Κατζ απαντούσε στο πρώτο μέρος της ερώτησης και δεν ήθελε να πει ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει ένοπλη σύρραξη.

Ο Κατζ δεν απαντούσε «στην ερώτηση που ο παρουσιαστής πρόσθεσε κατόπιν, για το αν η ομιλία του προέδρου (Τραμπ) θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο με το Ιράν» αλλά στο ερώτημα αν «η ομιλία και η νέα στρατηγική θα μπορούσαν να σημάνουν μια πραγματική αλλαγή», εξήγησε.

Ο υπουργός θεωρεί ότι η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ σηματοδοτεί «την αποφασιστικότητα της αμερικανικής κυβέρνησης θα αντιμετωπίσει ενεργά τις απειλές που θέτει το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής και βαλλιστικής απειλής, της υποστήριξής του προς τρομοκρατικές οργανώσεις, την αποσταθεροποιητική δράση του στην περιοχή και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης