Ιταλία: Δίκτυο παιδεραστών εξαρθρώθηκε στη βορειοανατολική Ιταλία

Ιταλία: Δίκτυο παιδεραστών εξαρθρώθηκε στη βορειοανατολική Ιταλία
Δίκτυο παιδεραστών, που χρησιμοποιούσε εφαρμογές στο διαδίκτυο, αποκαλύφθηκε στη βορειοανατολική Ιταλία. Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε 10 συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Τρέντο, και σε 47 εφόδους σε κατοικίες συλληφθέντων και υπόπτων. Οι έρευνες ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2016, με τη σύλληψη ενός 38χρονου, στον υπολογιστή του οποίου βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας με χιλιάδες φωτογραφίες και εικόνες ανηλίκων, που ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι είχε «κατεβάσει» από το διαδίκτυο.

Οι ειδικευμένοι τεχνικοί της αστυνομίας όμως, εξακρίβωσαν ότι στον υπολογιστή υπήρχε η εφαρμογή Voip και περίπου εκατό διευθύνσεις άλλων εκατό ύποπτων παιδεραστών, οι οποίοι διέμεναν σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο 38χρονος φέρεται να παρουσιαζόταν ως μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού, ενώ «προσέφερε» στους συνομιλητές του το παιδοπορνογραφικό υλικό που είχε στην κατοχή του.

Στο δίκτυο των παιδεραστών, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai, φέρεται να συμπεριλαμβανόταν και ένας ανώτατος δικαστικός της Κάτω Ιταλίας, ο οποίος συνελήφθη στις 2 Οκτωβρίου στο Ρήγιο της Καλαβρίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, 14:28