Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να μεταβεί στο Σότσι για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι θα το πράξει «για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και την υποψηφιότητα της Ρώμης για την Ολυμπιάδα του 2024».

Ο Λέτα πρόσθεσε πως «στο Σότσι θα υπενθυμίσει ότι η Ιταλία εναντιώνεται σε κάθε μορφή διάκρισης κατά των ομοφυλόφιλων στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα παραστώ στην τελετή έναρξης, κάτι που αποφάσισα μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον Yπουργό Αθλητισμού και με τον πρόεδρο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εκτός αυτού, για να προωθήσω την υποψηφιότητα της Ρώμης για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2024, την οποία προωθούμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση» σημείωσε ακόμη ο Kεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Μια ομάδα γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος η οποία πρόσκειται στον νέο γραμματέα του Ματέο Ρέντσι επέκρινε την απόφαση του επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

«Ελπίζουμε ο Λέτα να το ξανασκεφτεί. Οι κυριότεροι Eυρωπαίοι ηγέτες δεν θα πάνε στο Σότσι. Eίναι ασύλληπτο να αντιπροσωπευτεί η Ιταλία στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο» ανέφερε η ομάδα αυτή σε ανακοίνωσή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης