Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με καταμετρημένο το 50% των ψήφων για το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι προηγείται με ποσοστό 60,88% του δημάρχου της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι, ο οποίος, έως τώρα, λαμβάνει το 38,12% των ψήφων.

Τα στοιχεία αυτά, επιβεβαιώνουν, ουσιαστικά, τα αποτελέσματα του τηλεφωνικού γκάλοπ που η ιταλική, δημόσια, τηλεόραση Rai, μετέδωσε πριν μια περίπου ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νίκη του Μπερσάνι θεωρείται, πλέον, βέβαιη.

Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, που έδωσε έμφαση στην ανάγκη νέων θέσεων εργασίας, αλληλεγγύης, επενδύσεων για έξοδο από την κρίση, ανακοίνωσε ότι αργότερα θα συναντήσει τους υποστηρικτές του, σε κινηματογράφο της Ρώμης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τηλεφωνικό γκάλοπ του Rai Uno, o Πιερλουίτζι Μπερσάνι, γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, με ποσοστό 61,5%, φέρεται να είναι ο νικητής της κούρσας για το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού των προοδευτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έτερος διεκδικητής του χρίσματος, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με το γκάλοπ του πρώτου καναλιού της Rai, που πραγματοποιήθηκε σήμερα από το ινστιτούτο Piepoli, φέρεται να συγκέντρωσε το 38,5% των ψήφων των προοδευτικών εκλογέων.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες, για τον σημερινό δεύτερο γύρο της αναμέτρησης, έκλεισαν στις 20.00 το βράδυ ώρα Ιταλίας (21.00 ώρα Ελλάδος) και ότι δεν υπάρχουν, ακόμη, στοιχεία από την επίσημη καταμέτρηση των ψήφων.

(Ο Μπερσάνι ψηφίζει)

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης