Την ανάγκη «επανεκκίνησης» των σχέσεων της χώρας του με την ΠΓΔΜ τονίζει ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνελίεφ, σημειώνοντας πως το παρόν και το μέλλον των δύο χωρών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ με αφορμή την Ημέρα Ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Πλεβνελίεφ σημείωσε ότι «είναι κοινό μας καθήκον να ενισχύσουμε καλές γειτονικές σχέσεις, να αναζητήσουμε συναίνεση και να αντιταχθούμε στο διχασμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βούλγαρος πρόεδρος -όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας “Novinite”- υπογραμμίζει ακόμη ότι η χώρα του τείνει χείρα φιλίας προς την ΠΓΔΜ και περιμένει απτές αποδείξεις και από την άλλη πλευρά για μία νέα φάση ανάπτυξης των διμερών σχέσεων.

Ο κ. Πλεβνελίεφ χαιρέτισε, επίσης, προηγούμενη δήλωση του κ. Ιβάνοφ ότι η ερμηνεία της ιστορίας θα πρέπει να αφεθεί στους ιστορικούς και πως πολιτικοί και κοινωνίες στις δύο χώρες θα πρέπει να ζήσουν φιλικά.

Πριν από μερικές ημέρες, τόσο ο πρόεδρος της Βουλγαρίας όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ δήλωσαν ότι η χώρα τους δεν πρόκειται να κάνει καμία παραχώρηση στην ΠΓΔΜ σε ό,τι αφορά την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης