«Δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις» πρέπει να λάβει η Βρετανία προκειμένου να μην «καταποντιστεί», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον.

«Αν δεν δράσουμε, αν δεν λάβουμε δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις, αν δεν επιδείξουμε αποφασιστικότητα και φαντασία, η Βρετανία ίσως να μην είναι στο μέλλον αυτό που ήταν στο παρελθόν», προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.
«Επειδή η αλήθεια είναι η ακόλουθη: σήμερα βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια κούρσα, η ώρα της αλήθειας σήμανε για χώρες όπως η δική μας. Είτε θα κολυμπήσουμε, είτε θα βουλιάξουμε. Είτε θα δράσουμε είτε θα παρακμάσουμε», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όζμπορν, ανακοίνωσε νέες περικοπές ύψους 10 δισ. στερλινών στις κοινωνικές δαπάνες. Οι περικοπές αυτές, που αφορούν κυρίως τα οικογενειακά επιδόματα ή τα στεγαστικά επιδόματα των νέων ανέργων, έρχονται να προστεθούν στις περικοπές ύψους 18 δισ. στερλινών που είχε ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε πως η Βρετανία θα καταφέρει να βγει από την κρίση «δουλεύοντας σκληρά», δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένεια, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας, υπηρετώντας τους άλλους».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης