Σε τρεις τελικά βομβιστές αυτοκτονίας αποδίδονται οι εκρήξεις που ακούστηκαν προ μίας περίπου ώρας στα δυτικά της Καμπούλ.

Η επίθεση ήταν συντονισμένη και είχε στόχο το κτίριο της Τροχαίας της Καμπούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την επίθεση ακολούθησε μάχη των δυνάμεων ασφαλείας με τουλάχιστον ένα ένοπλο, χωρίς όμως να διευκρινιστεί περί του αν έχουν υπάρξει θύματα είτε από τις βομβιστικές επιθέσεις είτε από τη μάχη που γινόταν επί αρκετή ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετή ώρα μετά την τριπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, ένας τέταρτος άνδρας οδήγησε ένα αυτοκίνητο και πυροδότησε μία ακόμη βόμβα».

Η σημερινή πολλαπλή βομβιστική επίθεση, είναι η δεύτερη που σημειώνεται στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν σε διάστημα μικρότερο από μία εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξ αρχής πιθανολογείτο, λίγη ώρα μετά τις παραπάνω ενέργειες, την ευθύνη για την επιχείρηση κατά του Κυβερνητικού κτιρίου ανέλαβαν οι Ταλιμπάν με δήλωση εκπροσώπου τους.

«Σήμερα, στις 5 το πρωί (0130 GMT), ένας αριθμός μαρτύρων μουτζαχεντίν έπληξαν κυβερνητικό κτίριο κοντά στο αμερικανικό κέντρο εκπαίδευσης … Οι μάχες συνεχίζονται» ανέφερε στο μήνυμά του ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ»

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

Διαβάστε επίσης : Eκρήξεις και πυροβολισμοί τώρα στην Καμπούλ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης