«Μια βαθύτερη και πιο παρατεταμένη ύφεση με όλες τις συνέπειες για την ανεργία, τις αγορές ακινήτων και την εμπιστοσύνη των πελατών, μπορεί να εκτροχιάσει την υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, ο κ. Χούρικαν ανέφερε, ότι οι άμεσες προτεραιότητες είναι «να αντιμετωπίσουμε το πολύ ψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων», προσθέτοντας, ότι αυτός θα είναι ο τομέας που θα εστιαστεί η προσοχή της Τράπεζας τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πελάτες μας, από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις μέχρι τους ιδιώτες, πρέπει να αναγνωρίσουν, ότι η Τράπεζα δεν θα ανακάμψει αν δεν εισπράξουμε τους τόκους και το κεφάλαιο από τα δάνεια που έχουμε παραχωρήσει», επισήμανε, σημειώνοντας, ότι αυτό αποτελεί το βασικό θεμέλιο της ανάκαμψης του Συγκροτήματος μας και κατ΄ επέκταση της κυπριακής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Χούρικαν, ως συνέπεια των αλλαγών στις δραστηριότητες της Τράπεζας έχει μειωθεί η διεθνής παρουσία του Συγκροτήματος, ενώ έχουν παρουσιάσει σημαντική αύξηση οι δραστηριότητες στην Κύπρο, καθώς και η έκθεση στην οικονομία της Κύπρου.

«Με τις δραστηριότητές μας στην Κύπρο να αποτελούν το 85% του συνόλου των δανείων και καταθέσεων αντιστοίχως, οι μελλοντικές οικονομικές επιδόσεις της τράπεζας είναι αλληλένδετες με την κυπριακή οικονομία και επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης