Ένοχος για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, δεκασμού δημόσιου λειτουργού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο ο πρώην δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι χρόνων.

Με την ίδια ποινή, καταδικάστηκε και ο τελών σε διαθεσιμότητα γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, Ευτύχιος Μαλληκκίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Δώρα Σωκράτους, ανέφερε πως η συμπεριφορά, οι πράξεις και οι ενέργειες των κατηγορουμένων «δεν βρίσκουν κανένα έρεισμα αιτιολογίας ή δικαιολογίας, πλην αυτήν της απληστίας, της ιδιοτελούς ιδιοποίησης χρημάτων, της κατάχρησης της εξουσίας και της κατάχρησης της εμπιστοσύνης, με την οποία ήσαν περιβεβλημένοι».

Τα αδικήματα, που διέπραξαν μόνον απαξίωση – όπως και οι συνήγοροι τους αποδέχθησαν – μπορούν να προκαλέσουν, σημείωσε.

Ειδικά για τον Σ. Βέργα, η κ. Σωκράτους, τόνισε ότι «αιρετός άρχοντας, ο πρώτος δημότης της πόλης της Πάφου που οι συμπολίτες του τον τίμησαν με ποσοστό 65% (όπως αναφέρθηκε από το συνήγορο του) πρόδωσε την εμπιστοσύνη του κόσμου, τις υποσχέσεις και τις υποχρεώσεις του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης